Makkelijk vergelijken

Laagste prijs

De beste merken

Grootste aanbod

Babyschoentjes

De juiste babyschoentjes Zet je kleine vriend of vriendin al de eerste stapjes? Dan kun je gaan kijken naar babyschoentjes. Om goed te leren lopen is contact met de grond belangrijk en dat gaat het beste met blote voeten. Het is daarom verstandig om te starten met zachte leren babsyschoentjes. Deze schoentjes/slofjes benaderen het lopen op blote voetjes namelijk het beste. Sommige babyslofjes zijn voorzien van een zool met profiel voor extra grip tijdens het lopen.

Zodra het lopen beter gaat kun je kiezen voor babyschoentjes met een steviger zooltje. Bijvoorbeeld een schattige sportschoen of een schattig laarsje. Het is hierbij wel belangrijk om te onthouden dat de babyschoentjes wel comfortabel moeten zitten en het handig is als de zool een niet al te hard is. Kijk dus uit met dikke zolen of hoge babyschoentjes.

Materiaal

Wat betreft het materiaal van de schoen is er vaak een keuze tussen een leren en synthetische schoen. De voorkeur heeft een leren schoen omdat leer een natuurlijk materiaal is wat kan ademen. Dit voorkomt zweetvoetjes en irritatie en het leer van tegenwoordig is vaak net zo goed schoon te maken als synthetische materialen.

Welke maat?

De maat van je baby’s voet door de voet plat op de grond te zetten. Met u de grootste afstand vanaf de hiel tot de grote teen en tel hier een halve centimeter bij op. De halve centimeter is voor het groeien en dat doen babyvoetjes hel hard. Ongeveer een maat per drie maanden.

Veel gemaakte fouten

Zorg dat je bij het opnemen van de maat de voet helemaal plat op de grond zet. Dan weet je zeker dat je de juiste maat schoen koopt en dat het voetje goed kan groeien in zijn of haar babyschoentje. Babyschoentjes teveel op de groei kopen is niet verstandig. Het schoentje kan veel te groot zijn waardoor het onmogelijk wordt om juist te leren lopen op het babyschoentje. Ook te kleine schoenen lopen uiteraard niet lekker en test daarom regelmatig of het schoentje nog goed zit.

Babyschoentjes met veterschoenen of klittenband?

Het kinderdagverblijf heeft een sterke voorkeur voor schoentjes met klittenband die gemakkelijk snel uit en aan gaan. Helaas snapt een baby ook snel hoe klittenband werkt en kunnen ze de schoentjes zelf uit doen. Daarnaast gaat er snel veel vuiligheid tussen het klittenband zitten. Veterschoentjes zijn minder makkelijk los te maken, maar het kost ook iets meer tijd om aan te doen. Veterschoentjes sluiten vaak ook net iets beter aan op de voet van de baby. Dit is erg handig als de baby smalle voetjes heeft en toch moet leren lopen.