Makkelijk vergelijken

Laagste prijs

De beste merken

Grootste aanbod

Tips

Babykleding kopen is natuurlijk ontzettend leuk, maar het is verstandig om verder te kijken dan alleen dat schattige broekje of leuke truitje. Koop bijvoorbeeld kleding met zo min mogelijk gevaarlijke sluitingen en ritsen. Dit kan gaan knellen als een baby gaat draaien. Koortjes zien er vaak ook heel schattig uit, maar zijn niet handig. Naai ze vast en verwijder de ringetjes altijd van de koortjes mochten die aanwezig zijn. Dit voorkomt dat baby´s de ringetjes in hun mond stoppen. 

Naast bovenstaande tips zijn er nog handige tips voor het schoonmaken of andere handige weetjes. Op deze pagina hebben wij alle tips voor je op een rij gezet.

Tips

Babykleding van wol wassen

Wol heeft zoals dat heet een zelfreinigende werking. Dit houdt concreet in dat je babykleding van wol minder vaak hoeft te wassen dan bijvoorbeeld katoenen babykleding. Het beste is om wol te wassen met de hand in koud of lauw water met een biologisch wolwasmiddel (AlmAwin of Disana, verkrijgbaar bij Baby Natura) en naspoelen op dezelfde temperatuur (dus koud of lauw).
 
Laat de wol niet in stilstaand water staan, maar was het meteen uit.
 
Was wol uitsluitend via het wol wasprogramma in uw wasmachine.
 
Gebruik nooit een wasverzachter (of een synthetisch wasmiddel) bij het wassen van wollen babykleding. De wasverwachter zet een soort van film op de wol die schadelijk is voor de wol.
 
Trek niet aan wollen kleding zodra deze gewassen is. Knijp het overtollige water eruit en laat het altijd plat drogen in zijn oorspronkelijke vorm.
 
Geef wollen kleding de ruimte en laat het goed luchten ook als je niet hebt gewassen. De zelfreinigende eigenschappen van wol kunnen zo het best zijn werk doen.
 

Babykleding van zijde wassen

Gebruik voor het wassen van zijde kleding een speciaal zijde wasmiddel (bijvoorbeeld Ecover of Sonett). Bij handswassen niet warmer dan 30 graden en een vlek nooit laten zitten, maar direct wassen.
 
Was zijde in een wasmachine nooit op meer dan 30 graden en zet het centrifugeer programma uit om de kwaliteit te behouden.
 
Hang zijde tijdens het drogen niet uit, maar leg het vlak in zijn oorspronkelijke vorm. Niet drogen op een verwarming of in de zon.
 
Strijk babykleding van zijde ligt vochtig. Dit strijkt makkelijker. Kleding tijdens het strijken niet besprenkelen met water. Dit zorgt voor vlekken.
 

Vlekken verwijderen

Baby’s maken snel vlekken en helaas zijn die vlekken niet altijd even makkelijk te verwijderen. Hieronder een overzicht van veel voorkomende vlekken met tips om de vlekken uit de kleding te krijgen.
 
Grasvlekkenwassen met water en een klein scheutje amoniak.
 
Kauwgomvlekken zijn erg hardnekkig. Stop het kledingstuk enkele uren in de vriezen tot het hard geworden is. Zodra de kauwgom hard is kunt u het er gemakkelijk afschrapen.
 
Chocoladevlekken deppen met een kleine beetje alcohol (niet teveel omdat dit de stof kan beschadigen). Vervolgens hard laten worden in de koelkast en voorzichtig de chocolade van het kledingstuk afschrapen.
 
Bloedvlekken direct met absorberend papier opnemen en vervolgens handwassen in een lauw sopjes van zeep. Mocht dit niet lukken dan kunt u ook proberen om een aspirine op te loissen in een beetje water. De vlek hieronder onderdompelen en vervolgens het kledingstuk wassen.